Lupamaksut ja ohjeet

Pyydysyksikkömaksut vuodelle 2024

  • 5,00 euroa/kpl (kalastukseen)
  • 2,00 euroa/merta (ravustukseen) HUOM! Jokainen merta on merkattava erikseen ravustajan tiedoilla.

Venepaikkamaksu

50,00 euroa/vuosi (vain osakkaille)

Maksu voidaan suorittaa verkkopankissa lisäämällä viestikenttään nimi ”Venepaikkamaksu”. Vaihtoehtoisesti maksun voi suorittaa perinteisenä kuittimyyntinä (vihkomyynti). Yhteyshenkilöt: Sisko Hottola ja Tapio Salomaa.

Lisätietoja

Osakkaat voivat ostaa pyydysyksiköitä heidän osuuksiensa mukaiset määrät, kuitenkin kaikille osakkaille tarvittaessa 30 yksikköä. Ulkopuoliset saavat kukin ostaa enintään 15 pyydysyksikköä.

Ostetuilla yksikköluvilla voi uistella enintään kuudella uistimella osakaskunnan vesialueella edellyttäen, että ostetut yksikkömäärät riittävät ottaen huomioon muut samanaikaisesti pyynnissä olevat pyydykset.

Uisteluun on mahdollista hankkia myös koko kalastusaluetta koskeva kalatalousaluelupa, tai koko valtakuntaa koskeva yhden vavan lupa. Tiedot tähän löytyvät Suonteen kalatalousalueen sivuilta.

Valtion kalastuksenhoitomaksu tulee olla suoritettu lupia hankittaessa niiltä, joilta laki edellyttää sen hankkimista.

Maksaminen

Nimen lisäksi (osakas) on merkittävä suoritukseen tilannimi ja rekisterinumero ja osoitetiedot ja vastaavasti ulkopuolisen (ei osakas) vakituisen asunnon osoitetiedot.

Luvat maksetaan tilille   FI62 5336 0120 0288 77

Varalla oleva lupien myynti vuonna 2023 Tapio Salomaa +358 440204511
tai Sisko Hottola +358 453275075

Pyydysmerkinnät

Muovisia pyydysmerkkejä ei ole enää käytössä. Pyydykset tulee merkitä voimassa olevan kalastuslain ja asetuksen mukaisesti. Lippusalossa tulee olla selkeästi merkittynä kalastajan nimi ja puhelinnumero tai nimi ja osoitetiedot.

Missä yleisesti liikutaan moottoriveneillä, tulee lippusalon pituuden olla 1,2m. Pienillä järvillä ja lammeilla, sekä matalilla lahdilla ja rantavyöhykkeillä riittää 40cm lippukoho tai vähintään 15cm veden pinnan yläpuolelle ulottuva koho.

Pertunmaankylän osakaskunta